Vragen over lenen

Wij begrijpen dat u misschien nog een vraag heeft omtrent financiële zaken. Hieronder vind u dan ook de meest gestelde vragen. Indien u toch nog een andere vraag heeft mag u het onderstaande formulier invullen en zullen wij uw vraag spoedig beantwoorden.

Om een goed beeld te krijgen van het doel van het BKR in Tiel volgt hieronder een kort beeldfragment met de uitleg. Indien u na het bekijken van de korte film nog vragen heeft mag u uiteraard altijd contact op nemen met een van onze specialisten.

https://youtu.be/VDihAIcdQxg

Een financiële meevaller is natuurlijk altijd mooi! Vooral als u merkt dat u iedere maand extra geld overhoud. Maar dan rust daar de grote vraag; ‘Waar kan ik dit het beste aan besteden?’

Het basisprincipe is eenvoudig

Als een schuld meer kost dan het sparen oplevert, is het financieel gezien gunstiger om af te lossen. In veel gevallen kunnen we dat in een oogopslag zien. Wie 14% rente betaalt over een creditcardschuld en 2 procent rente op een spaarrekening krijgt, kan het beste de schuld aflossen in plaats van de spaarrekening spekken. Ook als u meerdere kredieten heeft lopen is het altijd financieel het aantrekkelijkst om de duurste lening als eerste af te lossen.

Meer dan alleen een rekensom

Uiteraard hangt de uiteindelijke beslissing om extra af te lossen van veel meer factoren af. Zo speelt de behoefte aan een buffer een belangrijke rol. Wie al zijn spaargeld in een persoonlijke lening stopt, houdt geen financiële buffer meer over (omdat u bij een persoonlijke lening geen opname-mogelijkheid heeft, in tegenstelling tot bij een doorlopend krediet). Daarnaast word er over een aflossing op een persoonlijke lening ook een (kleine) boete gerekend. Het is maar de vraag of het dan nog verstandig is.

Voor meer advies over extra aflossen of sparen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met een van onze financieel adviseurs.

Hier vindt u meer informatie over een lening oversluiten.

De hoogte van maandlast van een lening is afhankelijk van de hoogte van de lening. Daarnaast kun je in bepaalde mate zelf kiezen hoe hoog de maandlast van de lening is. Kies je voor een lage maandlast, dan is de looptijd van de lening langer en betaalt u in totaal meer terug dan wanneer je ervoor zou kiezen om maandelijks in te lossen. In dat laatste geval is de looptijd namelijk korter. Uiteraard moet de gekozen maandlast wel in het maandelijkse budget passen om betalingsproblemen te voorkomen.

Er zijn 3 manieren om een opname te doen uit uw bestaande lening;

    • u dit telefonisch doen via een van onze medewerkers.
    • u ook de app van Leningvisie.nl downloaden op de appstore en de playstore. Via de app kunt u makkelijk op ieder gewenst moment een bericht naar ons sturen voor een opname vanuit uw mobiele telefoon.
    • u mag ons ook een e-mail sturen, hierin dienen dan wel uw adresgegevens te staan.

VUT, AOW en (pre-)pensioen worden volledig meegenomen door de banken bij het berekenen van uw leencapaciteit. De leencapaciteit is het bedrag dat u maximaal mag lenen of oversluiten.

Inkomen uit een lijfrenteverzekering mag ook volledig worden meegerekend, mits:

    1. de uitkering gelijk blijft gedurende de looptijd van het krediet

EN

    1. de verzekering wordt uitgekeerd gedurende de looptijd van het krediet.

Of u kunt lenen indien u enkel leeft van een uitkering is afhankelijk van het soort uitkering dat u ontvangt. Momenteel word er door de banken enkel inkomen meegenomen in hun berekening indien dit gaat om arbeidsongeschiktheidsuitkeringen (WIA, WAO en Wajong). Andere uitkeringen zoals de werkloosheidsuitkering worden niet in de berekening meegenomen. Indien u een partner heeft zonder uitkering maar met een ander soort inkomen, kunnen wij voor u berekenen of er mogelijkheden zijn om samen een lening aan te gaan.

Nee, rente en kosten voor een lening die geen eigenwoningschuld is zoals bijvoorbeeld een lening voor een tweede huis of een auto zijn niet aftrekbaar.

Een doorlopend krediet is een lening waarbij u de mogelijkheid heeft om geld op te nemen tot een vooraf vastgestelde (krediet)limiet. Tot aan de kredietlimiet bent u vrij om geld op te nemen of weer af te lossen. Maandelijks betaalt u een vast bedrag voor rente en aflossing. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u heeft opgenomen. Met het resterende bedrag lost u maandelijks af. Helaas zijn de rente’s van een doorlopend krediet wel variabel.

De adviseurs van Leningvisie.nl geven u graag een passend advies.

Een persoonlijke lening is een lening waarbij het bedrag dat u leent direct geheel op je rekening wordt gestort. U betaalt iedere maand een vast bedrag voor rente en aflossing. Het rentepercentage van de lening staat vast en de looptijd ook. Afgeloste bedragen kunt u niet weer opnemen, waardoor u precies weet wanneer u van de lening af bent. Vaak is het rentepercentage iets hoger dan bij een doorlopend krediet, maar u heeft dan wel de garantie dat uw rente ongewijzigd zal blijven.

Indien u advies wenst over een persoonlijke lening kunt u altijd contact op nemen met een van de adviseurs van Leningvisie.nl.

Het kan wel, maar het is wel moeilijker bij het aanvragen van een lening. Banken rekenen hogere rentes voor klanten met een BKR codering of kunnen soms helemaal geen lening meer afsluiten. Het ligt er vaak aan hoeveel en hoe oud de BKR codering(en) zijn. Indien u een BKR codering heeft die hersteld is, en waarvan de schulden zijn afbetaald, zijn er wellicht opties voor u.

Weet u niet zeker of u een BKR codering heeft of heeft u een BKR codering die hersteld is? Dan kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs voor een persoonlijk advies.

De wettelijke minimale leeftijd voor het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening is 18 jaar. Volgens onze acceptatierichtlijnen kunt u pas een lening afsluiten indien U 21 jaar bent. Dit is uiteraard met een goede reden. Wij willen graag de jongeren beschermen tegen het afsluiten van (grote) betalingsverplichtingen.

Het afsluiten van een lening kan tot een bepaalde leeftijd. Dit heeft te maken met het feit dat de aanbieder een oudere leeftijd ziet als een grotere kans om te komen overlijden. Wettelijk gezien zou u een lening voor uw 75ste levensjaar moeten hebben ingelost. Bij ons kunt u geen lening meer afsluiten wanneer u de 68 jarige leeftijd bereikt hebt.

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet mag een adviseur u geen rekening sturen! Uw adviseur wordt betaald door de bank. Hij mag dus bijvoorbeeld geen administratiekosten of voorrijkosten berekenen. Een adviseur mag wel kosten in rekening brengen voor een advies over verzekeringen die u naast een lening kunt afsluiten. Hiervoor moet hij wel eerst uw toestemming hebben. Hij moet ook vertellen hoeveel dit advies kost.

Bij Leningvisie.nl zult u nooit een rekening ontvangen voor de geleverde diensten. Wij helpen u graag met een overzichtelijk financieel advies en ontvangen enkel provisie vanuit de bank.

€ 0,00. Ook voor eventuele verzekeringen die u wenst af te sluiten hoeft u bij ons geen kosten te betalen. Wij worden enkel betaald vanuit de bank waar u de lening onderbrengt.

De hoogte van het te lenen bedrag, hangt altijd af van een aantal factoren. Ten eerste telt uw eigen netto inkomen mee in de berekening hoeveel u kunt lenen. Daarnaast is het ook het inkomen van uw eventuele partner belangrijk. Ook wordt er altijd gekeken naar uw vaste woonlasten. Huurt u bijvoorbeeld of heeft u een koopwoning? De vaste lasten die u daarvan heeft bepalen uiteindelijk mee hoeveel u kunt lenen. Daarnaast is ook het feit of u kinderen heeft of niet. Al deze factoren bepalen uiteindelijk hoe kredietwaardig u bent. Dit wil zeggen dat dit berekent hoe groot de kans is dus dat u een bepaalde lening kunt terugbetalen.

Staat uw vraag er niet bij?