Leningen samenvoegen. ‘Waarom zou ik er aan beginnen?’ denkt u nu misschien. In dat uitzoekwerk heeft immers niet iedereen zin. Toch kan het samenvoegen van leningen en eventuele kredieten u een hoop voordeel opleveren! Zonder dat het u veel tijd hoeft te kosten overigens. Leningvisie kan het een en ander namelijk voor u uit handen nemen. Waarom dus toch kiezen voor samenvoegen? Omdat het regelmatig voorkomt dat mensen meerdere leningen en kredieten hebben lopen bij verschillende partijen. Het samenvoegen hiervan kan er voor zorgen dat u niet alleen een veel overzichtelijkere administratie krijgt (en één maandelijkse rekening), maar kan daarnaast ook zorgen voor lagere maandlasten. Wilt u weten hoe dat precies zit? Lees dan vooral even verder!

Lening samenvoegen?

Leningen / kredieten samenvoegen: wat is dat?

U heeft meerdere (kleine) leningen en kredieten lopen. Zo heeft u bijvoorbeeld een lening om het verbouwen van uw keuken mee te bekostigen en een doorlopend krediet omdat u het prettig vindt om wat geld achter de hand te hebben wanneer dat nodig is. Wanneer je gaat samenvoegen breng je al deze leningen onder bij één aanbieder. In feite leen je dus één groot bedrag bij één bank of kredietinstelling en lost u alle overige openstaande lenigingen af.

Waarom doet u dat?

Omdat bij kleine rekeningen vaak een hoger rentepercentage in rekening wordt gebracht dan bij grotere leningen. Een lening samenvoegen zorgt er dus voor dat u in de meeste gevallen voordeliger uit bent. Uw maandlasten zullen namelijk lager worden en daarbij ook veel overzichtelijker. U krijgt immers alles op één rekening gepresenteerd.

Zijn er dan geen nadelen aan verbonden?

Eerlijk is eerlijk, ieder nadeel heeft zijn voordeel – maar andersom helaas vaak ook. Natuurlijk zijn er aspecten waar u rekening mee dient te houden. Soms zijn er namelijk kosten verbonden aan het in één keer aflossen van uw lening. Zeker bij persoonlijke leningen wordt er vaak een boeterente berekend. In dat geval is het dus de vraag of deze boeterente opweegt tegen het voordeel van de lening samenvoegen!

Gaat u een doorlopend krediet samenvoegen, dan geldt bovenstaande niet altijd. Het verschil zit ‘m in de vaste of variabele rente. Heeft u een krediet met een vaste rente, dan kunnen er bij vervroegde aflossing kosten in rekening worden gebracht. Heeft u een krediet met variabele rente afgesloten? Dan is het wettelijk vastgesteld dat de kredietverstrekker u geen kosten in rekening mag brengen voor het vervroegd aflossen of oversluiten van een product!

Om een en ander te verduidelijken, voorbeelden van een krediet met vaste rente zijn de persoonlijke lening en veel autokredieten. Kredieten met variabele rente zijn o.a. het doorlopend krediet, het flexibele krediet, rentekredieten en winkelpassen.

Lening samenvoegen? Let nog wel even op!

U heeft na het lezen van bovenstaande informatie wellicht besloten dat u meer wilt weten. De eerste en meest belangrijke vraag is dat: het samenvoegen van uw kredieten en/ of leningen, gaat dat voordelig voor u uitpakken? Een eerste check doet u aan de hand van onze online besparingstool. Deze geeft geen uitsluitsel, wel een globaal, eerste beeld. De tweede belangrijke vraag: komt u in aanmerking voor de diensten van Leningvisie? Heeft u geen achterstand bij het BKR in Tiel? Dan is er meestal geen probleem. Let er ook even op dat u niet alleen een bijstandsuitkering, werkeloosheidsuitkering ontvangt of zelfstandig ondernemer/ ZZP-er bent korter dan drie jaar. In deze gevallen kunnen wij u namelijk helaas ook niet van dienst zijn.

Wat gaan we voor u doen?

Onze online tool heeft uitgewezen dat het samenvoegen van uw leningen en kredieten wel eens heel voordelig voor u uit zou kunnen pakken. Goed nieuws! U heeft daarom een offerte aangevraagd en binnen 24 uur een vrijblijvend voorstel van Leningvisie ontvangen. U had misschien nog wat vragen en bent daarin te woord gestaan door één van onze vriendelijke medewerkers. Naar aanleiding hiervan besloot u om Leningvisie als expert in de arm te nemen. Een verstandige beslissing, u moet namelijk de nodige kennis in huis hebben om te bepalen bij welke aanbieder u deze leningen/ kredieten nu gaat onderbrengen. Leningvisie.nl heeft specialisten in dienst die dagelijks in de weer zijn met het voordelig oversluiten en samenvoegen van verschillende soorten leningen voor onze klanten. Dankzij hun ervaring weten deze krediet- en hypotheekadviseurs als geen ander uw financiën overzichtelijk te maken.

Wat gaan deze adviseurs nu concreet voor u doen? Allereerst brengen zij uw financiële situatie zorgvuldig in kaart en vervolgens wordt er gezocht naar de – voor uw geval – beste oplossing. Bij welke aanbieder kunt u uw leningen het beste onderbrengen? In het advies wordt rekening gehouden met verschillende belangrijke factoren zoals de renteboete voor vervroegd aflossen, de rentepercentages, de looptijd, maar ook andere voorwaarden. Het doel daarbij is uiteraard om een financieel voordeligere situatie te bereiken. Wij vinden altijd de laagste rente voor u, dat is een garantie!

Aanbieders die zoal met elkaar worden vergeleken zijn:

  • Nationale Nederlanden
  • De Nederlandse Voorschotbank
  • DEFAM (100% dochteronderneming van ABN-AMRO)
  • Alfam Consumer Credit
  • InterBank
  • Ribank

Hier stopt de rol van Leningvisie echter nog niet. Als klant profiteert u namelijk ook van onze gratis oversluitservice. Concreet betekent dat: geen afsluitkosten, geen advieskosten en ook geen annuleringskosten. Niet alleen advies, maar ook het praktische gedeelte wordt door specialisten geregeld. Leningen laten samenvoegen? Dankzij Leningvisie gebeurt dat voor u geheel zorgeloos!

Bent u al overtuigd?

Bent u al overtuigd van de voordelen van het samenvoegen van uw verschillende leningen en/of kredieten? En bent u tevens al overtuigd van het specialisme van Leningvisie? Wij laten u graag zien wat we in huis hebben! Vraag daarom vandaag nog onze gratis en geheel vrijblijvende offerte aan! Bij ons is de klant nog echt koning: daar doen we alles voor! Niet voor niets raadt maar liefst 100% van onze klanten onze diensten aan! Het gemiddelde cijfer dat we krijgen? Een dikke 9.1! En daar zijn we trots op! Kunnen we u dus verder helpen of heeft u nog andere vragen? Neem vandaag nog contact met ons op via het telefoonnummer 040 – 212 1111, via het e-mailadres info@leningvisie.nl of vraag ons het hemd van het lijf op WhatsApp en voeg ons toe onder het telefoonnummer 06 – 214 11 810. Graag tot ziens!

Meer interessante pagina’s: Bestaande lening oversluiten Goedekope lening oversluiten Dure lening oversluiten Doorlopend krediet oversluiten naar persoonlijke lening Overstappen van bank met lening Lening overzetten Overstappen van bank met leningLening oversluiten