Er zijn verschillende redenen waarom u uw hypotheek over zou willen laten sluiten. Het kan zijn dat u lagere maandlasten wilt, maar ook omdat u een verbouwing heeft gepland en uw huidige hypotheek niet toereikend is. Wanneer u uw hypotheek wilt laten oversluiten moet u met een aantal dingen rekening houden. Zo betaald u vaak een boete als u uw hypotheek eerder aflost. Bij het oversluiten krijgt u een nieuwe hypotheek waarmee u uw oude hypothecaire lening in één keer aflost. Uw huidige bank ontvangt dan minder lang rente. Dat is dan ook de reden waarom zij boetes uitschrijven als er vervroegd afgelost wordt.

Bent u opzoek naar een koopwoning financiering voor de aanschaf van een woning?

Uw hypothecaire lening oversluiten?

In totaal zijn er drie zaken waar u bij oversluiting van uw hypotheek rekening mee moet houden. Deze zijn:

1.) Renteboete: De oude aanbieder van de hypotheek krijgt minder lang rente. Wat minder inkomsten dan verwacht voor de aanbieder betekent. Om deze reden brengen ze een boete in rekening, de renteboete.

2.) Taxatie- en notariskosten: Wanneer u naar een andere bank gaat voor uw hypotheek betaalt u taxatie- en notariskosten. Vaak betaalt u ook een adviesfee. Het voordeel is dat deze kosten in uw hypotheek kunnen worden opgenomen. Het nadeel hiervan is dat u een hogere hypotheek heeft en meer rente betaald.

3.) Sparen via verzekering: Als u door middel van een verzekering spaart of belegt voor de aflossing van uw verzekering, dan hoeft u deze verzekering niet altijd over te laten sluiten. Soms is het wel voordeliger om deze ook over te laten sluiten.

Hypotheek laten oversluiten door leningvisie

Het oversluiten van een hypotheek is een complexe zaak. Er zijn veel regels waar u rekening mee moet houden in plaats van alleen de rente. Zo heeft u de drie bovengenoemde punten, de looptijd en andere voorwaarden die opgesteld worden bij een hypothecaire lening. U kunt de online besparingscheck doen om een globaal idee te krijgen van wat u kunt besparen op uw hypotheek. U kunt ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Leningvisie.nl werkt met een team van oversluitspecialisten die graag voor u uitzoeken wat voor u de voordeligste situatie is.

Hypotheek oversluiten

Wilt u besparen op uw maandelijkse lasten? Laat Leningvisie.nl voor u berekenen hoeveel u kunt besparen. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen.