Steeds meer paardenliefhebbers laten hun paard financieren tegen de laagste rente’s. Heeft u een paardenbedrijf of bent u een particulier die graag een eigen paard wilt bezitten? Het financieren van een eigen paard kent een hoop extra kosten die meestal niet alleen bekostigd kunnen worden met uw spaargeld. Zo heeft u namelijk te maken met de aanschaf van het paard zelf, de kosten van de manage/stal, hoefsmid, dierenarts facturen en de kosten die u maakt wat betreft het transport van A naar B. Het totaal van deze kosten kan verschillen van 2000 euro tot wel 25 000 euro.

Persoonlijke lening

Het financieren van een eigen paard kan onder meer geschieden door een persoonlijke lening af te sluiten bij een van onze partners. Wanneer u een persoonlijke lening afsluit kunt u direct beschikken over het geleende geld, wat voor de aanschaf van een paard wel is aan te raden. Niet alleen de kosten wat betreft het paard zelf, maar ook attributen die noodzakelijk zijn om het paard te rijden kunnen betaald worden.

Voordelen van een persoonlijke lening:

  • Laag rentepercentage.
  • Vast aflossingsbedrag.
  • Direct beschikking over het geleende bedrag.

Doorlopend krediet

Het aanschaffen van een paard kan ook geschieden door te kiezen voor een doorlopend krediet. Deze vorm van financiering kan handig zijn als u het paard met eigen kapitaal kunt aanschaffen. De extra onverwachte kosten kunt u met een doorlopend krediet betalen. U kunt in de periode dat u geld te kort heeft, toch de aanschaf van extra materiaal betalen.

Deze financieringsmethode heeft een aantal voordelen:

  • Handig voor onverwachtste kosten.
  • Vervroegd aflossen behoort tot de mogelijkheden.
  • Variabele rente kan gunstig werken.

Informatie over financieringsmogelijkheden

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende financieringsopties? Vraag direct een gratis en vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt van de aangesloten partijen van Leningvisie.nl een overzicht met prijzen en voorwaarden.