Wilt u naast uw baan een deeltijd studie volgen aan een hogeschool of universiteit in Nederland? Een van de eerste zaken die u zich wellicht afvraagt is hoe financier ik deze studie? Kan ik geld lenen voor studie? En welke mogelijkheden zijn er met betrekking tot het financieren van een deeltijd studie? Daarnaast biedt Leningvisie.nl ook mogelijkheden om uw bedrijf of winkel te financieren.

Geld lenen voor studie

Een van de eerste aspecten die belangrijk is voor de uiteindelijke financiering van uw studie is of u gebruik kan maken van het wettelijke collegegeld dat een hogeschool of universiteit vraagt.

Wilt u naast uw baan een deeltijd studie volgen aan een hogeschool of universiteit in Nederland?
Wilt u naast uw baan een deeltijd studie volgen aan een hogeschool of universiteit in Nederland?

Een van de eerste aspecten die belangrijk is voor de uiteindelijke financiering van uw studie is of u gebruik kan maken van het wettelijke collegegeld dat een hogeschool of universiteit vraagt. Heeft u al eens eerder een bachelor of master studie gevolgd dan kunt u niet meer gebruikmaken van dit gereduceerde bedrag en betaald u het instellingstarief dat een dergelijke school vraagt. In het laatste geval is een studie met eigen spaargeld bijna niet te realiseren, aangezien het bedrag dat u kwijt bent aan uw studie gemakkelijk kan oplopen tot 25.000 euro of meer over een periode van twee tot vier jaar.

Opleiding financieren door een persoonlijke lening

Het collegegeld van een deeltijd studie kan aardige proporties aannemen. Met spaargeld alleen redden de meeste mensen het niet. Het afsluiten van een persoonlijke lening kan een ideale manier zijn om toch uw droomstudie te kunnen volgen. U krijgt direct het afgesproken bedrag op uw rekening gestort wat u onder vaste voorwaarden afbetaald aan de kredietverstrekker. U geniet van zekerheid aangezien het rentepercentage en de af te lossen som geld vooraf zijn vastgesteld.

Doorlopend krediet financiering

Een studie of cursus volgen bij een instelling is één, maar het daadwerkelijk afronden van een studie is een tweede. Het kan natuurlijk voorkomen dat u een verkeerde studie heeft gekozen die niet aansluit op de verwachtingen die u in eerste instantie had. Om deze reden kan het afsluiten van een doorlopend krediet uitsluitsel bieden. U kunt namelijk een kredietlimiet afspreken en deze zonder extra kosten vervroegd aflossen.

Wilt u geld lenen voor een studie?

Wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden die u kunt toepassen bij een (tweede) studie of cursus? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan!