Wilt u een boot kopen en deze betalen met een goedkope boot financiering? Er zijn diverse manieren om de uitgaven van een nieuwe of een tweedehands boot te lenen. Denk hierbij aan het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet ter hoogte van bijvoorbeeld 7500 euro. Welke leningsvorm het beste aansluit hangt van meerdere factoren af. Zo is uw persoonlijke financiële situatie van belang, het soort boot en de financiële risico’s die van kracht zijn.. Het kan om een recreatieve uitgaven gaan namelijk de aanschaf van een sloep, maar ook om een woonboot. Daarnaast biedt Leningvisie.nl ook financieringen aan voor een caravan, camper of motor.

Een voor de hand liggende manier om een recreatieve boot te financieren is door te kiezen voor een persoonlijke geldlening.
Een voor de hand liggende manier om een recreatieve boot te financieren is door te kiezen voor een persoonlijke geldlening.

Boot financieren met persoonlijke geldlening

Een voor de hand liggende manier om een recreatieve boot te financieren is door te kiezen voor een persoonlijke geldlening. U weet namelijk precies wat de aflossingsperiode is, hoeveel geld u leent en wat het rentepercentage is waarmee gewerkt wordt.

Boot financiering met doorlopend krediet

Een andere optie die u heeft is uw boot te financieren met een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet heeft als voordeel dat u diverse aankopen kunt doen binnen het gestelde limiet wat is vastgesteld. Bij een financiële meevaller kunt u direct een gedeelte of het gehele bedrag aflossen, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn.

WOZ-krediet voor een boot

Is uw boot direct uw woonverblijf dan gelden er weer andere regels ten aanzien van de financiering. U kunt namelijk uw woonboot als onderpand gebruiken bij het aanvragen van een krediet. Deze vorm van financiering heet WOZ-krediet. De waarde van uw woonboot (WOZ-waarde) wordt gebruikt om uiteindelijk het verschil tussen het bedrag wat u wenst te lenen en de waarde van de boot te kunnen berekenen. Hoe meer eigen geld u gebruikt bij de aanschaf van de boot, hoe lager het uiteindelijk rentepercentage is.

Meer weten over de financieringsmogelijkheden?

Wilt u meer informatie ontvangen over de verschillende financieringsmogelijkheden die u heeft bij de aanschaf van een (woon)boot? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan voor de opties.