U wilt uw doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening? Een vraag die veel voorkomt, immers kan een andere lening nu beter bij uw wensen passen. In dat geval bent u hier aan het juiste adres! Leningvisie adviseert namelijk niet alleen over de voor u meest voordelige situatie, maar staat ook voor u paraat als het aankomt op de praktische kant van het oversluiten. Zorgeloos oversluiten en geen kopzorgen meer voor u dus. Onze specialisten weten er alles over en zijn dag in, dag uit in de weerom mensen zoals u te helpen. We vertellen u er graag alles over, dus lees vooral even verder!

Doorlopend krediet oversluiten?

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

Het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Hoe zat het ook alweer? Even kort samengevat:
De persoonlijke lening
Gaat u een persoonlijke lening aan? Dan wordt de rente en de aflossing voor de gehele looptijd bepaald en vastgezet. U betaalt dus iedere maand hetzelfde bedrag aan aflossing en rente. Geld dat u al heeft afgelost kunt u niet opnieuw opnemen. U kunt een persoonlijke lening afsluiten wanneer u bijvoorbeeld geld nodig heeft voor een grote aankoop, zoals een nieuwe auto of keuken.
Het doorlopend krediet
Vind u het prettig om wat extra geld achter de hand te hebben? In het geval van bijvoorbeeld een calamiteit kan het zeer prettig zijn wanneer u gebruik kunt maken van een doorlopend krediet. Hierbinnen kunt u – wanneer u maar wilt – voortdurend opnemen en aflossen. U neemt dus alleen geld op wanneer u het echt nodig heeft. Alleen over het opgenomen bedrag betaalt u rente. Deze rente is in de meeste gevallen lager dan bij een Persoonlijke Lening. Echter is de rente wel variabel, wat betekent dat deze kan dalen, maar ook kan stijgen.

Doorlopend krediet omzetten naar persoonlijke lening: waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een doorlopend krediet om zou willen zetten naar een persoonlijke lening. Zo moet je voor een doorlopend krediet goed met geld om kunnen gaan: is iemand geneigd om de beschikbare geldbron voortdurend helemaal te benutten, dan houdt het krediet te lang aan en betaalt u onnodig veel rente. U bent in dit geval beter af met een persoonlijke lening. Ten tweede kan de variabele rente nadelig uitvallen als deze plots wordt verhoogd. Het oversluiten van uw krediet naar een persoonlijke lening met een lager rentepercentage kan dan slim zijn: immers kunt u het krediet boetevrij aflossen wanneer u maar wilt en daarnaast staat dit rentepercentage voor de rest van de looptijd vast. Voortaan geen verrassingen meer: de te betalen maandtermijnen staan nu voor u vast.

Oversluiten naar een persoonlijke lening: hoe?

Overweegt u om uw huidige krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening? Laat u helpen door de financieel experts van Leningvisie.nl! Zij zullen deze wijziging behandelen als een nieuwe aanvraag. Immers is het belangrijk om te onderzoeken of de persoonlijke lening wel goed bij u en uw persoonlijke situatie past. Het is vaak moeilijk om dat zelf te beoordelen, er zijn namelijk veel factoren waar u rekening mee dient te houden. Gelukkig vinden onze medewerkers gegarandeerd de lening met het laagste rentepercentage voor u. Echter, een goed afgewogen advies komt niet alleen tot stand door het vergelijken van rentepercentages: er moet ook rekening worden gehouden met eventuele boetes voor vervroegd aflossen, de looptijd en andere voorwaarden. Bent u geen financieel expert, dan is het overzicht in het oerwoud van aanbieders snel verloren. Zorg er daarom voor dat u niet nog een keer een verkeerde keuze maakt en neem een specialist in de arm! Leningvisie vergelijkt alle grote aanbieders (Nationale Nederlanden, De Nederlandse Voorschotbank, DEFAM (100% dochteronderneming van ABN-AMRO), Alfam, InterBank, Ribank en Sygma Finance) voor u. Vraag vandaag nog een offerte aan, dan ontvangt u van ons binnen één werkdag een gratis en vrijblijvende offerte op maat. Gaat u met ons in zee, dan staan we u met raad en daad terzijde. Naast het advies regelen wij ook de praktische zaken omtrent het oversluiten van uw krediet!

Vraag vandaag nog uw offerte aan bij Leningvisie!

Benieuwd geworden naar wat we voor u kunnen betekenen? Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op via e-mail, telefoon of stel uw vraag via WhatsApp. Wij beloven u de allerbeste service! Benieuwd wat onze klanten daarover zeggen? Lees dan waarom 100% van onze klanten ons aanraadt en waarom onze service gemiddeld met een 9.1 beoordeeld wordt. Laat u ook overtuigen en vraag vandaag nog een gratis en geheel vrijblijvende offerte aan!

Meer interessante pagina’s: Leningen samenvoegen Bestaande lening oversluiten Goedekope lening oversluiten Dure lening oversluiten Overstappen van bank met lening Lening overzetten Overstappen van bank met leningLening oversluiten