Bent u toe aan de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto? De kans is vrij groot dat u de naast eigen inbreng van geld ook gebruik moet maken van een lening.

Bij Leningvisie.nl kunt u moeiteloos en snel de verschillende geldaanbieders vergelijken op prijs en voorwaarden. Op zoek naar een lening voor uw motor, scooter of boot? U vindt bij ons altijd de meest geschikte aanbieder die u kan helpen met uw leningsvraagstuk.

Auto financieren

Een van de meest gebruikte leningssoorten is het afsluiten van een persoonlijke lening.
Een van de meest gebruikte leningssoorten is het afsluiten van een persoonlijke lening.

Het financieren van een auto kan op meerdere manieren geschieden. U kunt ervoor kiezen om een auto te leasen, op huurkoop basis aan te schaffen, persoonlijke lening en u kunt kiezen voor een doorlopend krediet. De eerste twee manieren lijken voordelig, maar het goed wordt niet direct eigendom. Ook de vele addertjes onder het gras kunnen nare gevolgen hebben voor uw financiële situatie op de lange termijn.

Persoonlijke lening

Een van de meest gebruikte leningssoorten is het afsluiten van een persoonlijke lening. U krijgt na het afsluiten van een dergelijke overeenkomst direct het bedrag wat u leent. U kunt de auto bij de dealer of bij de particulier direct aanschaffen. Het geld wat u verschuldigd bent aan de kredietverstrekker dient u binnen een afgesproken termijn terug te betalen. Het rentepercentage en het af te lossen bedrag zijn bij deze financieringsmethode vooraf vastgesteld wat de nodige rust en zekerheid kan geven.

Voordelen van een persoonlijke geldlening

  • U betaald een vast bedrag per maand;
  • De rente en het termijn zijn vooraf vastgesteld;
  • Het geleende bedrag is direct beschikbaar.

Auto financieren met doorlopend krediet

Een andere manier om een auto te financieren is door een doorlopend krediet af te sluiten bij een lening verstrekker. Deze manier van financieren kent een aantal voordelen zoals het vervroegd afbetalen van een gedeelte of het gehele verschuldigde geldbedrag. Daarnaast kunt u het geleende geld ook voor andere uitgaven gebruiken, wat meer vrijheid geeft. Een mogelijk nadeel van deze financieringsmethode is het niet vastgestelde rentepercentage dat van kracht is. In tijden van crisis zult u profiteren van een lagere rente die betaald dient te worden, maar in tijden van groei kan dit leiden tot een probleem. Uw inkomen kan namelijk onevenredig stijgen met het rentepercentage.

Meer informatie over auto financieringen?

Wilt u meer weten over de verschillende financieringsmogelijkheden bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto? Vraag direct een gratis en vrijblijvende offerte aan!